Üniversitemiz Bünyesinde Dünyada İlk Oksidentalizm Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu.

•  15 Mart 2021 Pazartesi

Üniversitemiz bünyesinde dünyada ilk ve tek örnek olan Oksidentalizm Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Merkezde oksidentalizm düşüncesinin sistemleştirilmesi ve kurumsallaştırılması hedeflenmektedir. Merkez yönetiminde Müdür Doç. Dr. Murat Serdar, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Uğur Ada, Dr. Öğr. Üyesi Gündüz Aksu Kocatürk ve Arş. Gör. Dr. Edip Uzundal yer almaktadır.

Oksidentalizm Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Serdar, Oksidentalizm’in Doğu’nun kendisini ve dünyayı, Batılı olmayan bir görüşle anlaması ve ifade etmesi; Batı’nın Doğu’yu bizzat Doğulular aracılığı ile tanıması olarak tanımlanabileceğini ifade etti. Oksidentalizmin fikir düzeyinden eyleme geçmesi gerektiğini, bunun için ise bu düşüncenin sistematik hale getirilerek kurumsallaştırılmasının gerektiğini belirten Serdar, bu noktada en önemli görevin akademilere düştüğünü, akademilerde kurulacak araştırma merkezlerinin diğer kurumları yönlendirmekte merkezi bir rol oynayabileceğini söyledi. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde kurulan Oksidentalizm Uygulama ve Araştırma Merkezinin bu amacı hayata geçirme gayesinde olduğunu ifade eden Serdar, merkezin oksidentalizm düşüncesinin sistemleştirilmesi ve kurumsallaştırılması açısından dünyada ilk örnek olduğunu, bu nedenle oldukça zorlu bir yolculuğa çıktığını, bu yolculuğun nihayetinde ise merkezin başarıya ulaşacağı azim ve inancı ile bezendiğini vurguladı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Oksidentalizm Uygulama ve Araştırma Merkezi Taşlıçiftlik Yerleşkesi, 60250 Tokat / TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2019© Tüm Hakları Saklıdır.